Wij hebben standaard een ruim assortiment aan papier op voorraad. Hieronder hebben we de meest gangbare papiersoorten genoteerd.

BalancePure

BalancePure is én heel bijzonder, én heel gewoon. Het heeft een ongestreken feel zodat het lekker ruw aanvoelt en is 100% gerecycled. Super milieubewust dus! Tegelijkertijd is het heel mooi helder wit, dus komt al het drukwerk er goed op uit te zien. Dit papier past precies bij toenemende vraag naar milieubewust ondernemerschap.

BioTop

BioTop papier is crèmekleurig, natuurlijk wit papier. Het is gebleekt zonder optische witmakers en heeft daarom een zachte uitstraling.

Focusbook

De papiersoort voor boeken! Door de matte ivoorkleur en de ongestreken feel, is het erg fijn om van dit papier te lezen. Dit papier heeft een hogere opdikking, zodat het beter in de handen aanvoelt.

HVO

HVO is een witte, ongestreken papiersoort. Goed beschrijfbaar en een prima allround papiersoort.

Kopieerpapier

Het standaard kopieerpapier wat wij gebruiken is van BalancePure. Dit is 80 g/m2 A4 of A3 papier. Het is helder wit, precies zoals je verwacht van een kopietje. Het mooie aan dit papier is echter dat het 100% gerecycled is en daardoor het milieu veel minder belast. Is dat even mooi meegenomen!

Kraft

Kraft is een ongestreken, donkerbruine kartonsoort met een zeer hoge stijfheid. Combineer dit bijvoorbeeld met een witte print voor een bijzonder resultaat! Standaard proceskleuren direct printen op kraft wordt afgeraden, omdat deze kleuren als het ware ‘wegzakken’ in het donkere papier. Print daarom eerst een witte laag onder alle objecten die geprint mogen worden.

MC Silk

Dit papier is goed geschikt voor promotioneel drukwerk. Het heeft een wat chiquere uitstraling dan standaard papier en brengt de boodschap daarom ook goed over. Het is echter niet goed beschrijfbaar.

MC Gloss

Dit papier heeft dezelfde eigenschappen als Silk papier, maar glanst sterker.

Paperwise

Toch wel heel gaaf papier hoor! PaperWise Earth Pact Natural is een lichtbruine papiersoort, 100% gemaakt van landbouwafval. Heeft een ecologische uitstraling en is echt helemaal milieuvriendelijk geproduceerd.

RecyStar

RecyStar is een 100% gerecyclede papiersoort met een matgrijze, natuurtwitte uitstraling. Doordat deze papiersoort ongestreken is, voelt het gelijk wat ruwer aan dan standaard papiersoorten. RecyStart geeft je drukwerk direct een ecologische uitstraling. Omdat het papier niet helderwit is, kan het zijn dat drukwerk een andere uitstraling krijgt.

Sulfaatkarton

Het sulfaatkarton wat wij gebruiken voor verpakkingen is Ensocoat 2S. Deze helderwitte papiersoort bestaat uit meerdere lagen en heeft voor en achter dezelfde uitstraling. Dit luxe papier voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen en is daarom bij uitstek geschikt voor de moeilijkste drukwerkuitdagingen!

Tintoretto Gesso

Tintoretto Gesso is een zeer luxe, ongestreken papiersoort met een gehamerde structuur. De kleur zit tussen wit en gebroken wit in. Drukwerk krijgt gelijk een uitgesproken uitstraling van dit papier.