Aanleverspecificaties

Bestandsformaat
Om bepaalde kwaliteit te kunnen garanderen, werkt Dogan met pdf-documenten. Lever de te printen documenten daarom ook altijd aan als pdf. Exporteer de pdf als PDF/X-1a:2001. Een ander bestandsformaat is acceptabel, maar dat gaat in overleg.

Afloop
Wanneer de print tot aan de rand van het papier komt, is het noodzakelijk om het document met afloop op te maken.

Snijtekens
Snijtekens zijn niet noodzakelijk bij alle standaardformaten. Heeft jouw drukwerk een afwijkend formaat? Dan kan het wel handig zijn om snijtekens te exporteren. Posters (alle formaten boven A3) hebben geen afloop nodig.

Resolutie
Een resolutie van 300 PPI (pixels-per-inch) is wat standaard wordt aangeraden. Dit ziet er ‘scherp’ uit. De laagste resolutie die wij aanraden is 150 PPI.

Lijnen
Zitten er lijnen in jouw ontwerp? Dan raden we aan om deze lijnen niet dunner dan 0,25 pt te maken.

Diepzwart
Als er grote zwarte vlakken in het design zijn, raden we aan om niet alleen zwart te gebruiken in de kleur, maar ook de andere proceskleuren. Dit heet ‘diepzwart’. Wij hanteren hier de volgende opbouw voor: C50%, Y40%, M40%, K100%. Kleine, zwarte tekst moet wel altijd alleen zijn opgebouwd uit zwart.

Marge
Wij raden aan om minimaal 5 mm van de rand af te blijven met tekst en belangrijke informatie. Dit bevordert de leesbaarheid en komt ten goede van het hele document.

Dubbelzijdig afdrukken
Heb je een document wat dubbelzijdig afdrukt mag worden? Dan ontvangen we graag een pdf met meerdere pagina’s onder elkaar. Wil je dit drukwerk gevouwen hebben? Dan ontvangen we wel graag spreads.

Boeken printen
Mogen we een boek voor je printen? Dan ontvangen we graag een pdf document met losse pagina’s.